Coaching | EFT voor stellen

Een relatie kan door allerlei redenen onder druk komen te staan: verschil in seksuele verlangens, sleur, ontrouw, culturele verschillen, een ingrijpende gebeurtenis, etc. Rondom elk thema of gebeurtenis kunnen in een relatie negatieve patronen ontstaan. Zodra jullie in een negatief patroon belanden, ontstaat er verwijdering. 

Emotional Focused Therapy (EFT) is een bewezen effectieve en duurzame aanpak om de verbinding te herstellen, met een laag terugvalpercentage.

Wat is EFT?
Hoewel elke relatie uniek is, gehoorzaamt ze aan enkele basiswetten die door de evolutie bij ons zijn ingebouwd.
We hebben allemaal behoefte aan een basisveiligheid in onze nabije relaties. En als de basisveiligheid wordt bedreigd (een zucht, een frons, een onzorgvuldige opmerking) schiet elk mens automatisch in een vecht of vluchtmodus om – gek genoeg- de veiligheid te herstellen. Dit kan weer bedreigend overkomen op de ander en voor je het weet ben je beland in een ruzie terwijl je nabijheid verlangde.

Als we samen met EFT aan de slag gaan krijgen de emoties het podium. We ontrafelen het patroon dat jullie in de negatieve interactie slingert.

‘Ik doe zo boos omdat ik het gevoel krijgt dat mijn gevoelens jou niet interesseren. Dat ik er niet toe doe, en dat maakt me verdrietig en boos’.

‘Ik negeer je omdat ik alleen je boosheid hoor, dan voel ik me zo tekortschieten en daar kan ik niet tegen, dat doet pijn, dan wil ik weg.’

Het doel van EFT is tweeledig:  

 1. Toegang krijgen tot de emoties achter de vaak starre primaire reacties. 
 2. Nieuwe interacties ervaren die de belevingswereld van beide partners verruimt.

Tijdens dit proces is ervaar je hoe het is om je verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen gevoelens en behoeften in de relatie. Dit proces ordent, lucht op en draagt bij aan het vertrouwen in jezelf en elkaar. En het mooie is: antwoorden op eerdere vragen ontvouwen zich vanzelf tijdens het proces.

 Je ervaart dat je met je partner een negatieve spiraal kan omzetten naar een opwaartse spiraal. Je ervaart daardoor meer veiligheid, ontspanning, vreugde en emotionele flexibiliteit in de relatie. 

Dit kan je verwachten

De vaste onderdelen van EFT bestaan uit:

 • Leren van negatieve patronen en beschrijvingen van je eigen aandeel in de relatie.
 • De pijnplekken vinden
 • Op een crisis terugkijken
 • Betrokkenheid en verbondenheid ontwikkelen
 • Kwetsuren vergeven
 • De band versterkt door seks en aanraking 
 • De liefde levend houden
 

Ervaringen:

 
Sofie is open, aandachtig, onpartijdig en realistisch. Bovendien is ze ook gewoon heel leuk en gezellig en de praktijkruimte voelt als een huiskamer. We konden ons niet voorstellen dat we het weer zo fijn met elkaar konden hebben, maar de sessies hebben echt geholpen om elkaar beter te begrijpen en daardoor toch weer dichter bij elkaar te komen. – H&M
 
Sofie is een bekwame relatietherapeut. Ze hielp ons belangrijke inzichten te verwerven over communicatie in onze relatie. Het was fijn dat we onze sessies in het Engels konden houden. Vanaf het eerste moment zorgde ze ervoor dat we ons op ons gemak voelden. – J&B
 
Hoewel we niet samen verder gaan, dankjewel dat je zo goed bent geweest voor ons. Het was heel fijn om dit samen met jou te doen. -M&E

Duur

Een coaching of therapietraject bestaat uit:

 • Een intake. Een intake is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik hoor graag wat jullie bezig houdt en wat jullie gezamenlijke en/of persoonlijke vraag is. Van een intake ontvang je een kort verslag met een samenvatting van de relatie dynamiek, de hulpvraag en het doel van de sessies.
 • Een interview van jullie authentieke hechtingsgescheidenis om zicht te krijgen op de familiesystemen
 • Gezamenlijke sessies en indien nodig individuele sessies.
 
In de literatuur staat dat een EFT- traject gemiddeld uit 12 tot 20 sessies bestaat, maar dit is in de praktijk sterk afhankelijk van wat zich ontvouwt tijdens de sessies. We bepalen het aantal sessies altijd in overleg.

Tarieven

 • Intake: kosteloos
 • Per sessie :125 euro.
 • een sessie duurt gemiddeld 5 kwartier (max 1,5 uur)
 • Ik heb elk jaar 4 plekken voor 75 euro per sessie. Vraag er gerust naar. 
 • Afspraken kunnen altijd geannuleerd of verplaatst worden. Probeer het op tijd te doen, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Bij afzegging van minder dan 24 uur breng ik 50% in rekening.
Translate